Articles @ groen-en-hard.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Rietstock 2017

Bij de muziek van Groen&Hard past een een bijzondere omgeving, optreden in een boerenschuur naast de Rietmolen in een weiland in Hazerswoude mag daar niet bij ontbreken. "Arregaat", tent, kachels plaatsen en de schuur leegruimen om plaats te maken voor een vette gig! Je beste vrienden uitnodigen en we kunnen een winterfeest bijschrijven waar nog lang over gepraat wordt.

 

 

  Koningsdag Zoeterwoude

  Een traditie is het in Zoeterwoude Dorp: ’s middags in cafe De Meester op Koningsdag een optreden van een band. Groen&Hard mag voor het eerst aantreden! De lat ligt hoog, want De Meester heeft een lange muziektraditie, bands als Gruppo Sportivo, Kayak, The Shoes en The Blue Diamonds hebben er allemaal gespeeld. De Golden Earing oefende er zelfs met regelmaat in de beginjaren. Groen&Hard is trots zich aan te mogen sluiten bij deze lange rij aan goede bands. Ook wij mochten onze naam schrijven in het bands-gastenboek dat cafe de Meester al meer dan 40 jaar bijhoudt. Het optreden was een succes!! Volle bak en supergezellig.

   Keetfeest

   Zoeterwoude drijft op schuur- en keetfeesten. Adfgelopen jaar mocht Groen&Hard helemaal los gaan op het Schuurfeest van Boer van Velzen in de Weipoort.

   Een grote groep gezellige mensen genoten daar van een lekker biertje en de muziek van Groen & Hard. Voor ons als nieuwe band was dit een geweldig optreden. Volgend jaar komen we graag weer spelen. 

    Gondelvaart Weipoort

    De Weipoortse vliet in Zoeterwoude is een van de liefelijkste dijkjes in het groene hart. Het is de thuisbasis van Groen & Hard (midden in een stiltegebied (!!!)). Sinds 2015 spelen we traditioneel op het Gondelbal als afsluiter van de jaarlijkse Gondelvaart.

    Eerst varen de versierde bootjes de Vliet af (meanderen zoals dichterlijke types onder ons zeggen), daarna genieten deelnemers en toeschouwers van bier en muziek in de tuin van Koos. Groen & Hard speelt op de boerenkar van boer Siem, versiert met strobalen en kerstverlichting (traditie!).

     Schuurfeest Michiel 

     Groen & Hard brak in 2015 bruut in op een lange traditie van schuurfeesten in de regio. Het eerste jaar gokte Michiel verkeerd en gaf zijn feest per ongeluk op de datum van een ander schuurfeest. Gevolg: de meeste mensen kwamen niet, of maar even om vervolgens naar het volgende feest te gaan. Dit jaar was alles afgestemd met de lange reeks van schuurfeesten in de regio en was het feest van Michiel ook verzekerd van een stevige aanloop. 

     "Gaat het wel goed met Michiel," vroegen lokale boeren op het eerste feest toen Michiel van pure blijdschap zijn gitaar tijdens 'Wanna be your dog' van The Stooges weer eens aan het afrossen was. Dit jaar leidde het gitaarsloopfenomeen tot grote hilariteit en plezier! 

      

      Rijnwoude Live Tour

      Rijnwoude Live Tour in Koudekerk en Hazeswoude: ieder jaar als het zomertijd wordt. Met de bus van kroeg naar kroeg en overal live-muziek. We mochten dit jaar aantreden in cafe Het Hoekje in Koudekerk. Wow volle bak!!

       Openlucht optreden tijdens de Polderdag

       Hier mogen jullie spelen, zei boerin Ina Versteegen van de Leidsekaaskoe.nl boerderij. Wat ongelovig keken we naar de lege plek op de binnenplaats van de boerderij naast de stal. Het was het begin van een warme, maar vooral supergezellig middag in het Hemelvaartsweekeinde. De deelnemers van de jaarlijkse polderdag waren verrast deze keer muzikaal ontvangen te worden op de boerderij.