articles @ groen-en-hard.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Schuurfeest Nicolette

Na het Open Podium kon Nicolette het niet laten: "Komen jullie op mijn feest? Ik ben jarig en dat vier ik groot!" Daar zeggen we geen 'nee' tegen! Nicolette, jij weet wat feesten is!! Als je nog een keer een feestje geeft, komen we graag weer!

  Buurtfeest op de Weipoort

  We houden het "klein en gezellig". Ja man, tuurlijk, na de eerste set gingen we toch weer helemaal los! Maar het zag er wel relaxed uit, zittend op onze versterkers.... Opnieuw in onze eigen Weipoort!

   Westwoud shutdown

   Afscheidsfeesrt van Basisschool De Westwoud in Zoeterwoude: vele generaties zijn hier opgegroeid, maar de school verdwijnt. Wij mogen spelen op het afscheidsfeest, op het schoolplein met alle meesters en juffen van vroeger en nu. Een mooie avond werd het, waar veel herinneringen zijn gedeeld! 

    Mortelpop

    De Weipoort is een stiltegebied.... meestal. Alleen als Groen&Hard en openlucht optreden geeft is het niet zo stil in de Weipoort ... zoals met MortelPop. In de tuin van onze eigen bassist Ewald... het was zijn huwelijksfeest. Daar wilden we natuurlijk ook staan. En het bleef nog lang onrustig in de Weipoort!

     Hoekstock

     Op een ponton in de Oude Rijn als podium staan we op Hoekstock, het jaarlijkse zomerfestival van Café de Hoek in Koudekerk a/d Rijn. Dat was top zeg! De fans kwamen zelfs aanvaren met de boot. En in Koudekerk weten ze wel wat feesten is! Wat een gezelligheid. 

      Schuurfeest Stan & Wil

      Oeh yeah, Stan en Wil geven een schuurfeest! Gezellig, en we zijn helemaal los gegaan!

       Café De Hoek

       De rauchmachine werk prima! Café De Hoek in Koudekerk volledig in de rook gezet. Knallen maar, Rock&Roll!

        Huiskamerconcert

        Amazing brown paper bag boy-concert!! In de huiskamer van Lee, voor de verjaardag van zijn vrouw. Eindelijk een lang gekoesterde wens van Lee ingelost: Lee wilde altijd al een keer optreden als de "AMAZING BROWN PAPER BAG-BOY". Met een bruine zak van papier, anoniem, doen wat je wil. 

        Heet onder zo'n zak! En je ziet niks, moeilijk man!

        Afsluiten met een JagerBombs van Colin: de oom van Lee uit Liverpool. Jägermeister met Redbull.... Cheers!!!

         Open Podium Zoeterwoude

         Aflsuiter op het Zoeterwouds Open Podium. Het was een grandioos feest in het café!! Het stond al vol voordat we begonnen waren. Wauw. En wel spannend ook, we waren net terug van vakantie, zonder oefening een vet optreden geven. Het lukte, het was super!

          Pleyn'68

          50 Jaar lang bestaat de societeit Plein'68 in Hazerswoude. Aan ons de eer om dat mee te mogen vieren! En alle boeren en buitenlui waren aanwezig!

           

           Spontaan open lucht optreden op De Weipoort

            

           "Komen jullie vanavond spelen?" Tuurlijk! Als de Weipoort roept, dan antwoorden we! Dus we hebben de spullen ingeladen en zijn gaan spelen. Een spontaan weiland-feestje in de Weipoort! Vrijdagavond is een oefenavond, maar als we kunnen optreden is dat nog veel beter! Iedereen bleef slapen in een tent op het weiland. 

            Stuiterballenfeest

            Tradititiegetrouw staan we op de pre-party van het Stuiterballenfeest. Vrijdagavond is het feest voor alle  vrijwilligers en buurtgenoten in de Weipoort. Groen & Hard is weer van de partij: op de boerenkar! Dit jaar voor het eerst met onze eigen geluidsinstallatie met Hans achter de knoppen. Dat klonk lekker zeg .... En boer Nico Captein wilde ook een nummertje meezingen: Whole Lotta Rosie. En ze weten ook wel hoe je een kampvuurtje stookt. Zeg nu zelf, ooit zo'n vet vuur gezien? 

             Buurtfeest op de Weipoort

             Ja man, het is heet in de Weipoort in de zomer .... soms. En vanavond was dat zo! Iedereen danste! Iedereen ging uit zijn plaat. Daar hoop je op als je een thuiswedstrijd speelt ... en dat is gelukt!

              Dorpsfeest Zoeterwoude

               

               

               

               

               

               

               

              Dit optreden zijn we trots op hoor! Vier jaar na de oprichting van onze band staan we op het Dorpsfeest van Zoeterwoude!!! Gaaf!! Het is het leukste feest van Zoeterwoude. Met onze naam op de banner! Helemaal goed. Roland kwam voor de gelegenheid ook met zijn saxofoon meespelen. Michiel (zang) en zijn broertje spelen al hun hele leven samen, dus dat was weer een spectakel! Het mooiste van alles: de hele Weipoort was uitgelopen om erbij te zijn! We hopen ooit weer te mogen spelen op die mooie feest. 

               Rietstock

               Bij de muziek van Groen&Hard past een een bijzondere omgeving, optreden in een boerenschuur naast de Rietmolen in een weiland in Hazerswoude mag daar niet bij ontbreken. "Arregaat", tent, kachels plaatsen en de schuur leegruimen om plaats te maken voor een vette gig! Je beste vrienden uitnodigen en we kunnen een winterfeest bijschrijven waar nog lang over gepraat wordt.

                

                

                Koningsdag Zoeterwoude

                Een traditie is het in Zoeterwoude Dorp: ’s middags in cafe De Meester op Koningsdag een optreden van een band. Groen&Hard mag voor het eerst aantreden! De lat ligt hoog, want De Meester heeft een lange muziektraditie, bands als Gruppo Sportivo, Kayak, The Shoes en The Blue Diamonds hebben er allemaal gespeeld. De Golden Earing oefende er zelfs met regelmaat in de beginjaren. Groen&Hard is trots zich aan te mogen sluiten bij deze lange rij aan goede bands. Ook wij mochten onze naam schrijven in het bands-gastenboek dat cafe de Meester al meer dan 40 jaar bijhoudt. Het optreden was een succes!! Volle bak en supergezellig.

                 Keetfeest

                 Zoeterwoude drijft op schuur- en keetfeesten. Adfgelopen jaar mocht Groen&Hard helemaal los gaan op het Schuurfeest van Boer van Velzen in de Weipoort.

                 Een grote groep gezellige mensen genoten daar van een lekker biertje en de muziek van Groen & Hard. Voor ons als nieuwe band was dit een geweldig optreden. Volgend jaar komen we graag weer spelen. 

                  Gondelvaart Weipoort

                  De Weipoortse vliet in Zoeterwoude is een van de liefelijkste dijkjes in het groene hart. Het is de thuisbasis van Groen & Hard (midden in een stiltegebied (!!!)). Sinds 2015 spelen we traditioneel op het Gondelbal als afsluiter van de jaarlijkse Gondelvaart.

                  Eerst varen de versierde bootjes de Vliet af (meanderen zoals dichterlijke types onder ons zeggen), daarna genieten deelnemers en toeschouwers van bier en muziek in de tuin van Koos. Groen & Hard speelt op de boerenkar van boer Siem, versiert met strobalen en kerstverlichting (traditie!).

                   Schuurfeest Michiel 

                   Groen & Hard brak in 2015 bruut in op een lange traditie van schuurfeesten in de regio. Het eerste jaar gokte Michiel verkeerd en gaf zijn feest per ongeluk op de datum van een ander schuurfeest. Gevolg: de meeste mensen kwamen niet, of maar even om vervolgens naar het volgende feest te gaan. Dit jaar was alles afgestemd met de lange reeks van schuurfeesten in de regio en was het feest van Michiel ook verzekerd van een stevige aanloop. 

                   "Gaat het wel goed met Michiel," vroegen lokale boeren op het eerste feest toen Michiel van pure blijdschap zijn gitaar tijdens 'Wanna be your dog' van The Stooges weer eens aan het afrossen was. Dit jaar leidde het gitaarsloopfenomeen tot grote hilariteit en plezier! 

                    

                    Rijnwoude Live Tour

                    Rijnwoude Live Tour in Koudekerk en Hazeswoude: ieder jaar als het zomertijd wordt. Met de bus van kroeg naar kroeg en overal live-muziek. We mochten dit jaar aantreden in cafe Het Hoekje in Koudekerk. Wow volle bak!!

                     Openlucht optreden tijdens de Polderdag

                     Hier mogen jullie spelen, zei boerin Ina Versteegen van de Leidsekaaskoe.nl boerderij. Wat ongelovig keken we naar de lege plek op de binnenplaats van de boerderij naast de stal. Het was het begin van een warme, maar vooral supergezellig middag in het Hemelvaartsweekeinde. De deelnemers van de jaarlijkse polderdag waren verrast deze keer muzikaal ontvangen te worden op de boerderij.