articles @ groen-en-hard.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Groen & Hard

 

Afscheid

Het bijzondere zitconcert op 5 september 2020 blijkt het afscheidsconcert van Groen & Hard te zijn geweest.

Met trots kijken we terug op de afgelopen vijf jaar. We zijn dankbaar voor alle optredens die we hebben mogen geven in kroegen, op feesten en op de meest bijzondere locaties. We zijn blij met de support die we van al onze fans kregen. We nemen met pijn in het hart afscheid van al dit moois.

Groen & Hard

 

Groen & Hard - Rock in De Weipoort

Groen&Hard is een jaren ’60, ’70 en soms jaren ’80-coverband uit Zoeterwoude Weipoort. Tussen de boeren en buitenlui hebben vier mannen elkaar gevonden. Sinds die tijd speelt de band op menig boerderij en schuurfeest in de regio, het liefst met een boerenkar als podium. Met de muziek houdt de band de rijke muzikale traditie van Zoeterwoude levend, waar bands als The Shoes furore maakte. Elk optreden van de band is een feest, veel improvisatie, altijd anders. Oude nummers van The Kinks, The Animals, Neil Young, The Stooges, maar ook  Herman Brood en Ian Dury & the Blockheads herleven. Groen&Hard staat garant voor een spetterend optreden.

Rock & Roll

Rock 'n' Roll is geboren op het platteland. Van de katoenvelden waar slaven zingend alle pijn weerstonden, zoals Robert Johnson die vanuit de ‘cotton pickers’ de blues liet ontstaan. Tot hij de duivel ontmoette en ons vroegtijdig moest verlaten. Maar hij heeft zijn stempel gezet: Jimi Hendrix, Keith Richards, Jimmy Page, Eric Clapton, Jeff Beck, George Harrison, Pete Townsend, en de lijst gaat maar door…  Tot aan Groen en Hard anno 2016. We zijn allemaal beïnvloed door die oer-Blues. 

Groen&Hard gaat terug naar die roots. Ook wij zijn geboren op het platteland, het Groene Hart. En als eerbetoon aan dat mooie gebied, doopten we onszelf om tot 'Groen&Hard'. Want hard dat zijn we, in de traditie van die oude bluesrock afkomstig van de 'cotton pickers'. Het Groene Hart, de rust, de integere arbeid op het land, de liefde voor eenvoud EN muziek als ontspanning.

Groen&Hard is geboren en getogen uit die passie voor het land en de eerbied daarvoor. De roots en passie voor de 60’s en 70's rock. Toen de wereld een stuk eerlijker, eenvoudiger en onschuldiger was.

De cirkel is rond. Rock ’n’ Roll is geboren op het platteland. En Groen&Hard predikt vanuit het platteland Rock 'n' Roll tot hoe ver we maar kunnen komen. Let there be rock!! De basis voor wederzijds respect, wellicht de oplossing voor alle sores in deze wereld. Muziek verbindt. Muziek bevrijdt. Muziek laat je ontspannen, genieten, elkaar respecteren en tot hogere sferen komen. Zonder muziek zijn we dood. Daarom wil Groen&Hard vanuit de roots - het platteland - iedereen laten kennismaken met Rock ’n’ Roll, de smeerolie van deze planeet. Boek ons en je bent een stap dichterbij het bevrijden van je geest.

Groen & Hard

Voor boeren, militairen en iedereen met een passie voor het Groen op deze planeet en alles dat Hard is qua muziek.